Categorie 'iStandOut'

Laureaat

Access Agriculture – De kracht van lokale talen

Access Agriculture (Jonas Wanvoeke, Benin – Paul Van Mele, België)

Access Agriculture promoot innovaties in duurzame landbouw en plattelandsbedrijven via capaciteitsopbouw en Zuid-Zuid uitwisseling van kwalitatieve boerentrainingsvideos in lokale talen.

Website: https://www.accessagriculture.org/

         

De laureaat krijgt een kredietlijn van 10.000 euro voor de voortzetting van (onderzoeks)activiteiten en de uitbouw van een loopbaan (deelname aan congressen, opleidingen,...)

Genomineerde projecten

CERHIS – Connected Electronic Records – Hospital Information System

AEDES (Loïc Vaes, België), MaisOrdi (Benjamin Ndoole, DRC)

CERHIS is een informatiesysteem dat is aangepast aan gezondheidsinstellingen in omgevingen met beperkte middelen. Het systeem werkt op Android tactiele tablets en vervangt papieren documenten (kaarten en records). De doelstelling is de verbetering van de kwaliteit van de informatie die wordt verzameld in gezondheidsinstellingen, om te zorgen voor betere patiëntenzorg, beter beheer van de gezondheidsstructuur en effectieve productie van betrouwbare gezondheidsinformatie.

Website: http://cerhis.org/

Geomonitoring of Savings Groups in Maasai Rural Areas

Trias East-Africa (Saitoti Kitasho, Tanzanie – Bart Casier, Natalie Vanden Eynde, België)

Het project heeft als doelstelling om de werking van de Village Community Banks (VICOBAs), die zijn opgericht door Trias en haar ledenorganisaties, te optimaliseren door middel van digitale verzameling van real time data en het intensief gebruik van (geografische) monitoring tools.

Website: https://www.trias.ngo/nl

Using Machine Learning to Analyse Radio Content in Uganda

United Nations Pulse Lab Kampala (Paula Hildago-Sanchis, Oeganda), Eddie Sefuluya Mukooyo (Uganda AIDS Commission Board)

Het project bestaat uit het analyseren van de publieke radio-inhoud om de kloof te dichten tussen de bevolking in plattelandsgebieden van Oeganda enerzijds en humanitaire en ontwikkelingswerkers anderzijds. Het toegankelijk maken van publieke radio-inhoud voor de SDG's en humanitaire actie.

Website: https://www.unglobalpulse.org/projects/pilot-studies-using-machine-learning-analyse-radio-content-uganda-2017