Categorie ‘iStandOut’

Laureaat

E-learning curriculum in Palestinian Primary and Secondary Education

Belgische Technische Coöperatie, BTC (Jan De Ceuster, Thierry Foubert), Palestinian Ministry of Education and Higher Education (dr. Basri Salmoodi)

Het project introduceert het gebruik van ICT in 288 pilootscholen in Palestina om leerlinggericht leren te versterken en de leerlingen in staat te stellen 21e-eeuwse vaardigheden te verwerven.

Website: https://www.btcctb.org/nl/story/e-learning-palestina

 

De prijs werd gebruikt voor de organisatie van het evenement "Innovation, ICT and Technology Fair in Education", dat plaatsvond op 25, 26 en 27 maart 2017 voor  ± 700 deelnemers. Op de eerste dag presenteerden 200 geselecteerde studenten hun projecten die de volgende dag werden geëvalueerd door ervaren juryleden - experten en professoren. Op de laatste dag vond er een plenaire sessie plaats in aanwezigheid van de Minister van Onderwijs en Hoger Onderwijs en de Consul-Generaal van België, die eindigde in de prijsuitreiking voor de 5 geselecteerde projecten.

 

Genomineerde projecten

Open Clinic

Vrije Universiteit Brussel, VUB (Marc Nyssen, Gustave Karara), Comprehensive Community Based Rehabilitation in Tanzania, CCBRT (Nabila Nazir)

OpenClinic is een open-source, modulair softwarepakket voor ziekenhuisbeheer specifiek opgebouwd om aan de noden te voldoen van landen met beperkte resources en volgens het patiënt-centrisch model.

Website: http://openclinic.sourceforge.net/

 

Digitruck

Close the Gap International VZW (Inge Knapen, Peter Manderick), Affordable Computers and Technology for Tanzania Limited, ACTTL (Robert Mafie)

De Digitruck is een mobiel klaslokaal met hoogwaardige IT-apparatuur en digitaal leermateriaalbij die bijdraagt aan de kwaliteit en de beschikbaarheid van het onderwijs in afgelegen off-grid gebieden.

Website: http://close-the-gap.org/what-we-do/the-digi-truck/