Category ‘iChoose’

Laureaat

Solarly

Solarly (Orban de Xivry Jean-Grégoire, Julien Riat, Maxime Dolberg, David Oren), Better World Cameroon (Koh Crystel )

Energie is een belangrijke drijfveer voor ontwikkeling. Zonder energie is er geen groei mogelijk. Solarly ontwikkelt een oplossing om de toegang tot elektriciteit te vergemakkelijken voor huishoudens op het platteland in Sub-Sahara Afrika.

Website: http://solarly.webflow.io/

 

De prijs werd gebruikt om de pilootfase mede te financieren. De 6 maanden in het veld verduidelijkten de meest dringende energiebehoeften, vooral in de onderwijssector. De 40 prototypen werden geïnstalleerd en verstrekken nu toegang tot elektriciteit aan een school en gezinnen, maar ook aan een eco-dorp dat dient als informatiecentrum.

 

Genomineerden

Bosco School Manager

VIA Don Bosco ngo (Sofie De Rijck, Etienne Vandercruysse), Antenne de Développement ADAFO / Afrika, Via Don Bosco (Yao Tsedi)

BOSCO SCHOOL MANAGER is een aangepast platform betreffende de digitalisering en beheer van schooldata in West-Afrika.  Dit digitaal datamanagement systeem maakt het voor scholen mogelijk om een duidelijk inzicht te verwerven in hun eigen functioneren, naast het opvolgen van de evolutie van hun leerlingen.

Website: http://www.viadonbosco.org/nl

 

Let’s talk trash

WorldLoop / Close The Gap, fotografie / grafische vormgeving (Griet Hendrickx), Great Lakes Initiatives for Communities Empowerment, GLICE (Roger Ouedraogo)

Het project 'Let's talk trash' focust op het informeren en sensibiliseren van zoveel mogelijk mensen over het belang van het overbruggen van de digitale kloof en tegelijkertijd de creatie van duurzame oplossingen voor e-waste in Afrika.

Website: http://www.worldloop.org/letstalktrash/