iChoose

Het publiek kon stemmen tot en met vrijdag 29 juni 2018 op haar favoriet succesverhaal, innovatief idee of activiteit in de categorie ‘iChoose’

Alle inzendingen voor deze categorie zijn online geplaatst: EightPlace Radio Hokon Developing IOT sensors for Benin - Watching over the Okapis The Geo-Observer Network - Story Maker.
De inzending met de meeste publiekstemmen wordt verkozen als de laureaat. Iedereen kon éénmaal een score van 1 (laagste score) tot 5 (hoogste score) toekennen aan elke van de inzendingen.

Het doel van de prijs D4D is om digitalisering te promoten als een hefboom voor ontwikkeling. Digitalisering wordt niet beschouwd als een doel op zich.

Gelieve in de keuze voor de publieksprijs dan ook rekening te houden met de mate waarin de inzendingen concreet en rechtstreeks bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

De laureaat van de categorie 'iChoose' wordt tijdens de ceremoniële prijsuitreiking en innovatie beurs op 4 oktober 2018 in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika bekend gemaakt.